.

Έρευνα: Η έντονη άσκηση ενδεχομένως βλάπτει την καρδιά

Η πολύ έντονη άσκηση θα μπορούσε να είναι βλαβερή για την καρδιά, προειδοποιεί νέα έρευνα. Σύμφωνα με ερευνητές, υψηλά επίπεδα έντονης ά...


Η πολύ έντονη άσκηση θα μπορούσε να είναι βλαβερή για την καρδιά, προειδοποιεί νέα έρευνα. Σύμφωνα με ερευνητές, υψηλά επίπεδα έντονης άσκησης μπορεί ενδεχομένως να είναι καρδιοτοξικά και να προάγουν μόνιμες δομικές αλλαγές στην καρδιά.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Canadian Journal of Cardiology, βασίζεται σε μελέτες που εστίασαν στη σχέση μεταξύ άσκησης και προβλημάτων καρδιάς. Υπάρχουν ήδη αρκετά στοιχεία που στηρίζουν τη σχέση μεταξύ της μακροχρόνιας άσκησης σε αθλήματα και της εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής.

Ο ερευνητής Andre La Gerche, του Baker IDI Heart and Diabetes Institute, στη Μελβούρνη, δήλωσε ότι η μελέτη αναφέρεται στη συχνά ατελή και αντιφατική επιστήμη πίσω από τις αναδυόμενες ανησυχίες ότι υψηλά επίπεδα έντονης άσκησης μπορεί ενδεχομένως να συνδέονται με ορισμένες αρνητικές συνέπειες.

Πρόσθεσε ότι οι απαντήσεις που αφορούν τη θετική επίδραση στην υγεία της ακραίας άθλησης δεν είναι ολοκληρωμένες και εγείρονται ερωτήσεις. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι πριν φτάσουμε σε απόλυτη σχέση μεταξύ άσκησης και καρδιάς χρειάζονται νέες έρευνες.

 iatronet.gr

Related

Break New 3609907892255237588

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item