.

Θρήνος στο κόσμο του Καράτε από τον θάνατο του Γιώργου Ντούκα-Από την ίδια ασθένεια έχει "φύγει" και ο Brian Frost [φωτογραφίες & video]

Θρήνος στο χώρο του Καράτε από τον θάνατο του sensei Γιώργου Ντούκα, που άφησε προχθές Σάββατο τη τελευταία του πνοή μετά από μακροχρόνι...


Θρήνος στο χώρο του Καράτε από τον θάνατο του sensei Γιώργου Ντούκα, που άφησε προχθές Σάββατο τη τελευταία του πνοή μετά από μακροχρόνια μάχη με την ανίατη ασθένεια.
Εκατοντάδες τα μηνύματα που γράφονται στα κοινωνικά δίκτυα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Από την ίδια ασθένεια είχε "φύγει" το 2009 και ο Brian Frost

Ο sensei Γιώργος Ντούκας, γεννήθηκε στη Πρέβεζα πριν 57 χρόνια. Ξεκίνησε το Καράτε σε ηλικία 14 ετών, στην Αθήνα, μαζί με τον αδερφό του Αχιλλέα, και από την ηλικία των 19 ετών μέχρι το τέλος διατηρούσε δικές του σχολές πολεμικών τεχνών. Υπήρξε πρωταθλητής στο Καράτε έχοντας συμμετάσχει σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τη 10ετία του 1990 έφτιαξε στα Σεπόλια της Αττικής 3όροφο γυμναστήριο το οποίο ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο σε όλη την Ευρώπη. Ηταν το μεγάλο του όνειρο που κατάφερε τελικά να πραγματοποιήσει.

Ο sensei Ντούκας ήταν προσωπικός μαθητής του Edward Kaloudis κι εκείνος που έφερε στην Ελλάδα το Ιαπωνικό σύστημα Κoei-Kan Karate-Do, τη δεκαετία του 1980, Μερικά χρόνια αργότερα το στυλ διδασκόταν, σχεδόν, σε όλη τη χώρα.

Στη μνήμη νωπή παραμένει η διοργάνωση των ετήσιων διεθνών πρωταθλημάτων που ο sensei Ντούκας έκανε με τη συμμετοχή και της Αμερικάνικης Ομάδας, ενώ το 1990 στην Ελλάδα βρέθηκε και η ομάδα της Ιαπωνίας με επικεφαλής τον ιδρυτή του στυλ Koei-Kan, master Eizo Onishi. Χιλιάδες κόσμου παρακολουθούσε κάθε χρόνο τους αγώνες και τις σπουδαίες επιδείξεις των δασκάλων στα στάδια. Στο μυαλό όλων παραμένει ακόμη το εναέριο τίναγμα του sensei Ντούκα πάνω από δέκα άτομα το οποίο κατέληγε σε σπάσιμο κεραμίδων. Κάτι που, πρώτη φορά, είχε παρουσιάσει στο Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, όπου σχεδόν κάθε χρόνο βρισκόταν στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα.
Ηταν επίσης προπονητής στο Taekwon-Do και είχε εκπαιδευτεί και στο Kung Fu. Θεωρείται ένας από τους πιο τεχνικά καλύτερους δασκάλους σε ευρωπαικό επίπεδο.

Αξίζει όμως ν' αναφερθεί πως είναι η δεύτερη φορά που το Koei-Kan Karate θρηνεί ένα νέο άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή με αυτό τον άδικο τρόπο. Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2009, από την ίδια ασθένεια, είχε φύγει και ο sensei Brian Frost, τεχνικός διευθυντής του Koei-Kan Karate της Αμερικής και νικητής το 1972 του Παναιαπωνικού πρωταθλήματος στο Τόκιο, ενώ υπήρξε και πυγμάχος με σπουδαίες διακρίσεις.

Ας είναι ανάλαφρο το χώμα που τους σκεπάζει και τους δύο!


Γιώργος Ντούκας


Brian Frost
 


Συνέντευξη: Γιώργος ΝτούκαςBrian Frost σε επίδειξη

Related

Break New 2383444901157166832

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item