.

Ολοι οι πυγμάχοι της Αχαΐας που στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας

Σαράντα πέντε είναι πυγμάχοι της Αχαΐας που έφτασαν στην κορυφή της χώρας, κατέκτησαν δηλαδή το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα...


Σαράντα πέντε είναι πυγμάχοι της Αχαΐας που έφτασαν στην κορυφή της χώρας, κατέκτησαν δηλαδή το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών, στέφθηκαν δηλαδή πρωταθλητές Ελλάδας! Κρέμασαν στο λαιμό τους 105 μετάλλια, καθώς αρκετοί εξ αυτών επανέλαβαν το θρίαμβο!

Πρώτος πατρινός πρωταθλητής Ελλάδας, ποιος άλλος, ο Ντίνος Γαλανός το 1958, ενώ τελευταία προσθήκη στη λίστα είναι αυτή, πέρυσι, του Θοδωρή Ράλλη. Πολυνίκης είναι ο Παναγιώτης Θεριανός με 7 και ακολουθούν ο Γιάννης Λαζαρίδης με 6 χρυσά μετάλλια και ο Βασίλης Κονταξής με 5! Eίναι πραγματικά το άθλημα με τους περισσότερους πατρινούς πρωταθλητές! Πράγματι η πυγμαχία δικαιώνει τον τίτλο της ως δημοφιλέστατου αθλήματος στην Πάτρα, αφού έχει αναδείξει τους περισσότερους πρωταθλητές Ελλάδας!

Ούτε ο στίβος (από το 1896), ούτε πολύ περισσότερο η κολύμβηση (από το 1923), δύο αθλήματα με τεράστια παράδοση στην Πάτρα μπόρεσαν να αναδείξουν τόσους πρωταθλητές όσους η πυγμαχία από το 1949! Σχεδόν διαφορετικοί αθλητές με σχεδόν 1.600 μετάλλια αποτελούν έναν εντυπωσιακό απολογισμό επιτυχιών και διακρίσεων. Δείτε τη λίστα κατά χρονολογική σειρά με όλους τους Πατρινούς που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών.


Ο Αλέκος Λουμπαρδέας της Παναχαϊκής με τρία χρυσά μετάλλια στο στήθος του

 Διαβάστε περισσότερα εδώ...

ΠΗΓΗ: "Πατραϊκή πυγμαχία 1925-2014, μια ιστορία δόξας". Εκδόσεις Γιάννης Πικραμένος.

  www.thebest.gr

Related

Break New 4852900649977394046

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item