.

Η σωματική άσκηση «ξανανιώνει» τις γερασμένες καρδιές!!!

Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσουμε τη γυμναστική και να απολαύσουμε τα οφέλη που αυτή προσφέρει στην καρδιά, αφού η σωματική άσκηση είνα...


Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσουμε τη γυμναστική και να απολαύσουμε τα οφέλη που αυτή προσφέρει στην καρδιά, αφού η σωματική άσκηση είναι δυνατό να αντιστρέψει τις βλάβες που έχει υποστεί η καρδιά ενός ανθρώπου μεγάλης ηλικίας που στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του έκανε καθιστική ζωή.

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα μιας νέας επιστημονικής μελέτης από το Ιατρικό Κέντρο Σαουθγουέστερν του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ντάλας και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Texas Health Resources. Για να επωφεληθεί κανείς στον μέγιστο βαθμό, συμβουλεύουν οι ερευνητές, θα πρέπει να ξεκινήσει να γυμνάζεται πριν την ηλικία των 65 ετών, όταν ακόμη η καρδιά διατηρεί ως έναν βαθμό την πλαστικότητά της και την ικανότητα να αναπλάθεται. Επίσης, καλό είναι η συχνότητα της σωματικής άσκησης να μην είναι μικρότερη από τέσσερις φορές την εβδομάδα, με διάρκεια περίπου 30 λεπτά τη φορά.

«Βάσει σειράς μελετών που εκπόνησε η ομάδα μας τα τελευταία 5 χρόνια, μια ‘δόση’ γυμναστικής που ισοδυναμεί με τέσσερις έως πέντε συνεδρίες την εβδομάδα αποτελεί συνταγή ζωής» δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής συντάκτης της μελέτης, Δρ Μπέντζαμιν Λεβίν.

Σε διάστημα δύο ετών, οι συμμετέχοντες στη μελέτη που ακολούθησαν το εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής παρουσίασαν 18% βελτίωση στη μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου (δείκτης που αντιπροσωπεύει την καρδιοαναπνευστική φυσική κατάσταση) και πάνω από 25% βελτίωση στην ελαστικότητα του αριστερού κοιλιακού μυός της καρδιάς, ο οποίος ελέγχει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα και τείνει να γίνεται δύσκαμπτος όσο περνούν τα χρόνια αλλά και λόγω της καθιστικής ζωής.

Όπως εξηγεί ο Δρ Λεβίν, όταν ο κοιλιακός μυς της καρδιάς χάνει την ελαστικότητά του, αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακής ανεπάρκειας. Αυτό που συμβουλεύουν λοιπόν οι ειδικοί είναι να βάζουμε στη ζωή μας τη γυμναστική ακόμη και μετά από χρόνια καθιστικής ζωής προκειμένου να αναστρέψουμε σοβαρές βλάβες στην καρδιά και να αποφύγουμε την απειλητική για τη ζωή καρδιακή ανεπάρκεια.

  www.newsitamea.gr

Related

Break New 5021967177062684482

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item