.

Τζίνσενγκ: το θαυματουργό βότανο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ;   Είναι πλέον γενικά αποδεκτό, ότι το τζίνσενγκ αποτελεί ένα πολύ καλό διεγερτικό διανοητικής και σωματικής ενέ...


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ; 

Είναι πλέον γενικά αποδεκτό, ότι το τζίνσενγκ αποτελεί ένα πολύ καλό διεγερτικό διανοητικής και σωματικής ενέργειας. Στην Κίνα χρησιμοποιείται εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια κι εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικό προληπτικό διαφόρων παθήσεων και φάρμακο πανάκεια.

Το τζίνσενγκ έχει την ιδιότητα να μεταφέρει οξυγόνο στα κύτταρα και να απομακρύνει από το σώμα κάθε μορφής τοξίνες. Ανάμεσα σε πολλά άλλα πιστε΄θυεται ότι έχει ευεργετική επίδραση στην σεξουαλική ικανότητα, την πίεση του αίματος, καθώς και σε περιπτώσεις αναιμίας, αϋπνίας, κόπωσης, υπογλυκαιμίας κλπ.

Το σίγουρο είναι ότι το τζίνσενγκ σας βοηθά να αφομοιώσετε τις βιταμίνες και τα μέταλλα, ενεργώντας σαν διεγέρτης των ενδοκρινών αδένων. Το τζίνσενγκ, επίσης, θεωρείται σαν μία εξαιρετική προσαρμοσιογόνος ουσία.
[Προσαρμοσιογόνες είναι οι ουσίες εκείνες που αυξάνουν την αντ΄θσταση του οργανισμού σε μία μεγάλη ποικιλία σωματικών, χημικών και βιολογικών ερεθισμάτων ή παραγόντων].

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ;

Οι δύο πιο σημαντικές ποικιλίες είναι το Κορεάτικο και το Σιβηριανό τζίσενγκ. Το στανταρισμένο υψηλής ποιότητας Κορεάτικο τονώνει τις διάφορες διανοητικές και σωματικές λειτουργίες ενώ το στανταρισμένο υψηλής ποιότητας Σιβηριανό χαρακτηρίζεται από έντονη ανοσοδιεργετική δράση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΡΙΖΕΣ;

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, το στρες αλλά και οι διάφορες χημικές τοξικές ουσίες που υπάρχουν στο περιβάλλον είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευθύνονται για την αύξηση των επιπέδων διαφόρων ηλεκτρικά φορτισμένων ατόμων ή μορίων, δηλαδή των ελευθέρων ριζών, στον οργανισμό μας.

Οι πιο επικίνδυνες από αυτές είναι οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, όπως τα σουπεροξείδια και τα υδροξύλια τα οποία και είναι ιδιαίτερα βλαπτικά για τα κύτταρα και τους ιστούς.

Η αυξανόμενη παραγωγή ελευθέρων ριζών, αποδιοργανώνει τις πρωτεΐνες των κυττάρων μεταβάλλοντας την μορφολογία και την ταυτότητά τους. Μπορεί να προκληθεί ρήξη των κυτταρικών μεμβρανών με συνέπεια τον πρόωρο θάνατο του κυττάρου ή επικίνδυνες μεταλλάξεις. Πολλές εργασίες κι έρευνες, έχουν αποδείξει ότι οι ελεύθερες ρίζες σχετίζονται με την εμφάνιση και την αύξηση της συχνότητας των καρδιοπαθειών, του καρκίνου, του καταρράκτη, της χρόνιας αρθρίτιδας, της σκλήρυνσης κατά πλάκας, της γήρανσης του δέρματος και γενικά της πρόωρης γήρανσης όλου του οργανισμού.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΡΙΖΩΝ;

Η άμυνα του οργανισμού μας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες είναι οι διάφορες αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι ουσίες αυτές έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες και να τις μετατρέπουν σε νερό ή άλλες μη βλαβερές ουσίες.

Βασική λοιπόν σημασία για την προστασ΄θια και τη διατήρηση της υγείας μας, έχει η επάρκεια του οργανισμού μας σε λιποδιαλυτές και υδατοδιαλυτές αντιοξειδωτικές ουσίες.
Οι κυριότερες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε, η προβιταμίνη Α ή β-Καρστένιο, το ιχνοστοιχείο Σελήνιο και κυρίως το συνένζυμο Q 10.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΝΖΥΜΟ Q 10;

Είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο διατροφικό συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το συνένζυμο Q 10 είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία του μηχανισμού που μετατρέπει την χημική ενέργεια των συστατικών της τροφής σε βιολογική.

Όργανα, όπως η καρδιά, έχουν τεράστιες απαιτήσεις σε επαρκείς ποσότητες συνενζύμου Q 10 για να αντεπεξέλθουν πληρέστερα στο λειτουργικό τους έργο Η ενεργειακή απόδοση του συνόλου των κυττάρων μας είναι αναπόσπαστα δεμένη με την επάρκεια του συστατικού αυτού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Το συνένζυμο Q 10 πέραν του γεγονότος ότι είναι συστατικό "κλειδί" για ενέργεια και τόνωση του οργανισμού είναι και ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό και συνεπώς παίζει αποφασιστικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού από τις βλαπτικές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών.

Αν και ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την ικανότητα σύνθεσης του συνενζύμου, απαραίτητη για την επάρκεια του οργανισμού είναι η πρόληψή του από την διατροφή ή εξειδικευμένα συμπληρώματα.
Είναι γνωστό ότι η ποσότητα του Q 10 μειώνεται με την πάροδο του χρόνου καθώς επίσης και με την λήψη ορισμένων φαρμάκων, [πχ στατίνες].

Τρόφιμα που περιέχουν το συνένζυμο αυτό είναι η σόγια και ορισμένα είδη ψαριών όπως η σαρδέλα και το σκουμπρί. 

Related

Yγεία 3762337857104008955

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item