.

Να προτιμήσεις τα ομαδικά αερόβια προγράμματα του γυμναστηρίου για άσκηση;

Συνεργάστηκε η Χριστίνα Μαυρίδου, personal trainer, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (www.personaltrainerchristy.com). Ίσως δεν είναι οι πρώτε...


Συνεργάστηκε η Χριστίνα Μαυρίδου, personal trainer, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής (www.personaltrainerchristy.com). Ίσως δεν είναι οι πρώτες σου επιλογές, όμως τα ομαδικά προγράμματα συνήθως είναι διασκεδαστικά, ενώ η κοινωνικότητα που εμπεριέχουν συμβάλλει στο να παραμείνεις πιστή στο πρόγραμμά σου.

Σκέψου ομαδικά αεροβικά προγράμματα, ομάδες τρεξίματος, στίβο, χορό hip-hop.

Είναι καλά για...

Είναι εξαιρετική προετοιμασία για να τρέξεις 5 ή 10 χλμ. σε μια διοργάνωση. Αν έχεις υψηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης, θα κρατήσεις απλά το διασκεδαστικό τους κομμάτι.

Φυσική κατάσταση

Ο στίβος μάχης (σκέψου Survivor training) έχει γίνει δημοφιλής προπόνηση για τη βελτίωση καρδιαναπνευστικής ικανότητας και κάψιμο θερμίδων. Το ίδιο και η ερασιτεχνική συμμετοχή σε αγώνες δρόμου, όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας.

Είναι διασκεδαστικοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνεις περισσότερη αερόβια άσκηση. Γυμνάζεσαι σε ομαδικό περιβάλλον και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται αυξάνει το κίνητρο και τη διάθεσή σου πολύ περισσότερο από το διάδρομο του γυμναστηρίου. Το τρέξιμο, τα εμπόδια και ο χορός είναι άσκηση για όλο το σώμα και βελτιώνουν την αντοχή και τη σύνθεση του σώματός σου.

Καύση λίπους

Πρέπει να αναμειγνύεις διάφορα είδη άσκησης και να προσθέτεις μερικές υψηλής έντασης προπονήσεις στο πρόγραμμά σου. Βραχυπρόθεσμα, με κάθε άσκηση καις θερμίδες. Αν όμως θέλεις να συνεχίσεις να καις αφού τελειώσεις μια προπόνηση, εκτέλεσε ασκήσεις υψηλής έντασης για να λειτουργήσει το φαινόμενο EPOC.

Πώς να το κάνεις σωστά

Όπως στις περισσότερες μορφές προπόνησης, ατομικές ή ομαδικές, η ποικιλία είναι το μυστικό. Πρόσθεσε στα ομαδικά αυτά προγράμματα, ασκήσεις με βάρη και αντιστάσεις και μερικές πιο απαιτητικές προπονήσεις πού και πού για να μη συνηθίσει το σώμα σου.

  www.shape.gr

Related

Break New 2751093928416473629

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item