.

Επίμονη δίψα: 5 πιθανοί λόγοι σε εικόνες

Αισθάνεστε ότι διψάτε διαρκώς;   Αν και τις περισσότερες φορές δεν είναι ανησυχητική, η υπερβολική δίψα μπορεί να οφείλεται σε υποκεί...


Αισθάνεστε ότι διψάτε διαρκώς; 

Αν και τις περισσότερες φορές δεν είναι ανησυχητική, η υπερβολική δίψα μπορεί να οφείλεται σε υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες πέντε αιτίες της επίμονης δίψας:


Δεν πίνετε αρκετό νερό: Ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι αισθάνονται δίψα είναι ο προφανής, είναι δηλαδή αφυδατωμένοι επειδή δεν πίνουν αρκετό νερό. Ειδικά κάποιοι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε νερό. Σε αυτούς ανήκουν όσοι ασκούνται συστηματικά και όσοι ζουν σε ξηρά κλίματα. Η επαρκής πρόσληψη νερού, η οποία φαίνεται από το χρώμα των ούρων, έχει πολλές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό.


Διατροφή: Οι άνθρωποι που ακολουθούν κετογονική δίαιτα, αναφέρουν συχνά παρενέργειες, μία εκ των οποίων είναι και η υπερβολική δίψα. Αυτό οφείλεται πιθανώς στη μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων, οι οποίοι συγκρατούν περισσότερο νερό από τα λιπαρά και τις πρωτεΐνες.


Πρόβλημα με τον θυρεοειδή: Οι πάσχοντες από υπερθυρεοειδισμό (υπερδραστήριος θυρεοειδής) έχουν μεταξύ άλλων συμπτωμάτων και μόνιμη δίψα. Η ακούσια απώλεια βάρους, το τρέμουλο, η εξάντληση, το άγχος, είναι επίσης συμπτώματα της πάθησης.


Σακχαρώδης διαβήτης: Η απλή αφυδάτωση συχνά συγχέεται με τον διαβήτη. Στην αφυδάτωση το σώμα διατηρεί τα υγρά. Στο διαβήτη, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προκαλούν συχνή ούρηση. Εάν έχετε υπερβολική δίψα, συχνοουρία και θολή όραση, συμβουλευτείτε γιατρό.


Φάρμακα: Πολλά κοινά φάρμακα μπορούν να συμβάλλουν άμεσα ή έμμεσα σε μόνιμη δίψα. Τα αντικαταθλιπτικά, τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και τα αντισταμινικά, προκαλούν συχνοουρία ή ξηροστομία. Ο γιατρός θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν πρόκειται για φυσιολογικό σύμπτωμα.

Πηγή: Medical Daily

www.onmed.gr

Related

Yγεία 7881942350957837936

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item