.

Γιατί δεν πρέπει να δημιουργείτε ενοχές στο παιδί!!!

Κάποια δικά σας λάθη στην ανατροφή του παιδιού μπορεί να του δημιουργήσουν τύψεις και ενοχές, ενώ ουσιαστικά θέλετε να του περάσετε άλλα...


Κάποια δικά σας λάθη στην ανατροφή του παιδιού μπορεί να του δημιουργήσουν τύψεις και ενοχές, ενώ ουσιαστικά θέλετε να του περάσετε άλλα μηνύματα. 

Πάμε να δούμε τις επιπτώσεις μιας τέτοιας συμπεριφοράς απέναντί του:

Ξεκινώντας. να αναφέρουμε ότι πρόκειται για παντελώς λανθασμένο τρόπο πειθαρχίας του παιδιού ή μέθοδο για να δείξετε την απογοήτευσή σας για μια αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του. Επίσης, κανένας γονιός δε θέλει να μεγαλώσει ένα ενοχικό παιδί, το οποίο θα έχει τη συγκεκριμένη νοοτροπία και στη ζωή του, κάτι που σημαίνει ότι πολλές φορές θα νιώθει άσχημα χωρίς λόγο ή θα επωμίζεται ευθύνες που δεν του αναλογούν σε μια κατάσταση.

Δημιουργώντας ενοχές στο παιδί για οποιονδήποτε λόγο, το κάνετε χωρίς να το θέλετε να νιώθει ανεπαρκές και να αμφισβητεί την αξία του. Θεωρεί ότι όλα τα κάνει λάθος και πως δεν υπάρχει τρόπος να σας ικανοποιήσει. Αντί να σας βλέπουν ως συμμάχους θα σας βλέπουν ως αντιπάλους, ενώ το ζητούμενο είναι να υπάρχει ψυχικό δέσιμο και να κάνει σαφές στο μυαλό του πως ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό του.

Αναλώνεται επίσης σε ένα συνεχές «κυνήγι» μαγισσών, με την έννοια ότι πασχίζει συνεχώς να αποδεικνύει επί τούτου πράγματα, προσαρμοζόμενο στα δικά σας θέλω και παραμερίζοντας επί της ουσίας τα δικά του.

Καμία τάση ανεξαρτησίας σα να λέμε! Τέλος, πειθαρχούν σχεδόν ψυχαναγκαστικά, μόνο και μόνο για να γλιτώσουν την αντίδρασή σας και όχι επειδή αντιλαμβάνονται πως είναι για δικό τους καλό να έχουν όρια στη συμπεριφορά τους.

ΠΗΓΗ: mother.gr

www.newsitamea.gr

Related

Break New 3195347572827440806

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item