.

Λαχανάκια Βρυξελλών: Γνωρίστε τα οφέλη της παραγνωρισμένης υπερτροφής!!!

Αν και παραγνωρισμένα, τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία λόγω της πληθώρας θρεπτικών συστατικών που περιέχου...


Αν και παραγνωρισμένα, τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία λόγω της πληθώρας θρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Επιδημιολογικές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά σταυρανθή λαχανικά και ειδικά λαχανάκια Βρυξελλών, κινδυνεύουν λιγότερο να αναπτύξουν πολλές μορφές καρκίνου.

Η ιδιότητά τους αυτή οφείλεται στις ουσίες γλυκοσινολάτες, που παράγουν έλαια που ονομάζονται ισοθειοκυανικά, τα οποία μετατρέπουν τους παράγοντες που προκαλούν καρκίνο σε αβλαβείς ουσίες. Επιπλέον, διεγείρουν την αυτοκαταστροφή των ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων. Τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν αρκετές φυτικές ίνες, βιταμίνες (Α, C, Κ, Β6, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη), αντιοξειδωτικά και μέταλλα (μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο). Δεν περιέχουν καθόλου λίπος, χοληστερίνη και νάτριο.

Τέλος, αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών και θερμιδικά αποδίδουν μόνο 42 θερμίδες ανά 100gr, ενώ αποτελούνται σε ποσοστό 87% από νερό. Τα 30gr μαγειρεμένα λαχανάκια καλύπτουν το 29% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας βιταμίνης C (η ίδια ποσότητα πορτοκαλιών καλύπτει το 25%). 

Αποτελούν τέλος μια από τις καλύτερες τροφές για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, καθώς περιέχουν μια φυσική ένωση που ονομάζεται ινδόλη-3-καρβινόλη (I3C), η οποία είναι πρόδρομος του διϊνδολυλμεθανίου που βοηθά ορισμένα ηπατικά ένζυμα να εμποδίσουν την παραγωγή 16-OH οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα αυτά είναι βλαβερές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν κυτταρίτιδα, επειδή διασπούν το κολλαγόνο το οποίο διατηρεί τη συνοχή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. 

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

www.newsitamea.gr

Related

Break New 4715540874861216365

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item