.

Τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις την ταχυκαρδία

Ένας φυσιολογικός καρδιακός παλμός θεωρείται ότι είναι μεταξύ 60 και 100 χτύπων το λεπτό. Όταν όμως ο ρυθμός αυτός αρχίσει και ανεβαίνει...


Ένας φυσιολογικός καρδιακός παλμός θεωρείται ότι είναι μεταξύ 60 και 100 χτύπων το λεπτό. Όταν όμως ο ρυθμός αυτός αρχίσει και ανεβαίνει τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Οι αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ταχυκαρδία είναι επικίνδυνες (καρδιακές παθήσεις, αναιμία) ή απλώς να αντιπροσωπεύουν την αντίδρασή μας στις συνθήκες στις οποίες ζούμε (άγχος, πυρετός κλπ). Αν λοιπόν η καρδιά σου λειτουργεί γρηγορότερα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να συμβουλευτείς έναν γιατρό.

Αν πάλι θεωρείς ότι δεν προλαβαίνεις (ή δεν θέλεις), το Bright Side έφτιαξε μια λίστα τεχνικών που μπορεί να είναι η πρώτη θεραπεία σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση. Αν πάλι βλέπεις την κατάστασή σου να μην βελτιώνεται για τα επόμενα 15-20 λεπτά, τότε μάλλον έφτασε η στιγμή να δοκιμάσεις το 166.

Μέχρι όμως να γίνει αυτό ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άλμπουμ:


1. Valsalva μανούβρα: Τεχνική αναπνοής που μπορεί να ρίξει τους τόνους της καρδιάς. Έχοντας πάει βαθιά ανάσα κλείνεις αρχικά τη μύτη με τα δάχτυλα του ενός χεριού και ταυτόχρονα το στόμα σου. Έπειτα εκπνέεις με τέτοια δύναμη (σαν να φουσκώνεις μπαλόνι) και τελικά σκύβεις σαν να γίνεσαι μπάλα. Κάνε την τεχνική αυτή για τα επόμενα 15 λεπτά.


2. Κρύο Νερό: Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική διότι διεγείρει το νευρικό σου σύστημα, το οποίο βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού. Εάν αισθάνεσαι ότι ο καρδιακός παλμός σου είναι γρήγορος προσπάθησε να εκτοξεύσεις κρύο νερό στο πρόσωπό σου. Μπορείς επίσης να βυθίσεις το πρόσωπό σου σε νεροχύτη ή μεγάλο μπολ γεμάτο κρύο νερό. Κράτησε το πρόσωπό σου κάτω από το νερό όσο μπορείς.


3. Νο.2 Δεν ξέρουμε πώς να το περιγράψουμε αλλά είναι το μόνο όνομα μπορούσαμε να βρούμε για να περιγράψουμε την κατάσταση. Σαν να πηγαίνεις στην τουαλέτα λοιπόν είναι η φάση, καθισμένος και προσπαθείς να κάνεις την ανάγκη σου -τη δεύτερη-. Ουσιαστικά η τεχνική σου λέει «σφίξου».


4. Μασάζ στην καρωτίδα: Και όμως αυτό βοηθά στην καρδιά. Η αρτηρία την οποία θα «πειράξεις» ουσιαστικά ενώνεται με το πνευμονογαστρικό νεύρο και με αυτόν τον τρόπο θα τονώσεις τα γύρω νεύρα, μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό.


5. Παγωμένο νερό: Και όμως το αγαπημένο μας νεράκι μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο σημαντικό από αυτό που νομίζαμε. Αν καταναλώσεις παγωμένο νερό, διεγείρεις το νεύρο του πνεύμονα και με αυτό με τη σειρά του επιβραδύνει το ρυθμό της καρδιάς σαν φυσικό αντανακλαστικό.


6. Βαθιές ανάσες: Ακολούθησε συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο θα αναπνεύσεις και τότε θα αποφύγεις την ταχυκαρδία. Αρχικά πάρε βαθιά ανάσα και ύστερα κράτα την αναπνοή σου μετρώντας μέχρι το 5 (ή ακόμα περισσότερο). Μετά εξέπνευσε όντας βέβαιος ότι έχει φύγει όλο το οξυγόνο από μέσα σου. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο.

RatPack.gr

Related

Yγεία 4527374252084381640

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item