.

Διατροφή για την καρδιά: Πόσο μειώνει και τον κίνδυνο διαβήτη

Πολλοί είναι οι παράγοντες που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς. Πλην των γονιδιακών παραγόντων, πολλούς από αυτούς μπορούμε να τους...


Πολλοί είναι οι παράγοντες που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς. Πλην των γονιδιακών παραγόντων, πολλούς από αυτούς μπορούμε να τους ελέγξουμε. Ένας βασικός παράγοντας είναι η διατροφή, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει τροφές που μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής, την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά ευρήματα, οι άνθρωποι που ακολουθούν τουλάχιστον 4 από τις 7 βασικές οδηγίες της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας για την υγεία της καρδιάς, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη κατά 79%. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η φιλική προς την καρδιά διατροφή, δεν ωφελεί μόνο την καρδιαγγειακή υγεία αλλά αποτρέπει και τον κίνδυνο διαβήτη.


Στους παράγοντες που πρέπει να ελέγχει κανείς για να αποκομίσει τα οφέλη περιλαμβάνονται η πίεση, η γλυκόζη, η διατροφή, η άσκηση, το κάπνισμα και το βάρος. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υιοθέτηση διατροφής φιλικής προς την καρδιά στο στάδιο του προδιαβήτη έχει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Joshua J. Joseph, δήλωσε ότι ήταν ενδιαφέρουσα η σύγκριση ανθρώπων με φυσιολογικά επίπεδα γλυκόζης με όσους είχαν πρόβλημα με αυτή. Όσοι είχαν φυσιολογικά επίπεδα και πληρούσαν τουλάχιστον τέσσερις από τους επτά παράγοντες που υποδικνύει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, είχαν κατά 80% μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη.

Όσοι ήταν ήδη προδιαβητικοί ή διαβητικοί και πληρούσαν τέσσερις από αυτούς τους παράγοντες δεν είχαν κάποιο όφελος ως προς τη μείωση του κινδύνου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetologia.

www.onmed.gr

Related

Yγεία 5944735394872642828

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item