.

Ποιος σου είπε ότι ΔΕΝ μπορείς να γραμμώσεις επειδή πάτησες τα 40;

Όταν ήσουν νεούδι, έβγαινες έξω, τα έπινες, έτρωγες με μανία αλλά δεν σε ένοιαζε. Την επόμενη μέρα έλιωνες για ένα δίωρο στο γυμναστήριο...


Όταν ήσουν νεούδι, έβγαινες έξω, τα έπινες, έτρωγες με μανία αλλά δεν σε ένοιαζε. Την επόμενη μέρα έλιωνες για ένα δίωρο στο γυμναστήριο και οι ατασθαλίες τις προηγούμενης ημέρας ήταν σαν να μην έγιναν ποτέ.

Πλέον όμως που τα χρόνια πέρασαν και έφτασες (ή πάτησες) τα 40 σου, έχεις αρχίσει να βλέπεις δυσκολίες στις αντοχές σου, τη γυμναστική να μην σε κάνει τόσο μυώδη και γραμμωμένο, με αποτέλεσμα να έχεις πέσει πολύ ψυχολογικά. Όσο και να ισχύει το γεγονός ότι μεγαλώνοντας η καλή σχέση μεταβολισμού και γυμναστικής όλο και τείνει προς... διαζύγιο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παρατήσεις την προσπάθειά και να αφήσεις τον εαυτό σου στο έλεος των ορέξεών σου.


Μη σου πούμε πως τώρα βρίσκεσαι στην καλύτερη ηλικία για να επανέλθεις στη φόρμα, εφαρμόζοντας μια πιο μετρημένη και ορθολογική καθημερινότητα που θα σε βοηθήσει στο να χτίσεις ένα αξιοπρεπές έως και καλογυμνασμένο κορμί. Δώσε σημασία στις συμβουλές του παρακάτω άλμπουμ και σύντομα θα δεις τα αποτελέσματα:


Η ηλικία δεν είναι εχθρός σου: Δεν θα είσαι ποτέ ο μόνος 40άρης στο γυμναστήριο. Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε πως ένα 70% στο χώρο είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι σου. Γιατί αυτό; Διότι είναι ο μόνος τρόπος στο να νιώσουν ξανά νέοι λόγω του κορμιού τους.


Μη φοβάσαι να σηκώσεις πολλά βάρη: Οι μεγάλοι μύες φτιάχνονται όταν σηκώνεις πολλά κιλά, οπότε μην χρησιμοποιήσεις την ηλικία σου ως δικαιολογία για να μην τα σηκώσεις. Τέτοιες ασκήσεις άλλωστε δυναμώνουν τα κόκκαλα και εμποδίζουν την οστεοαρθρίτιδα. Δώσε ένα ημερήσιο challenge στον εαυτό σου και μη φοβηθείς να δώσεις το κάτι παραπάνω. Όταν έρθεις στα όριά σου άλλωστε είναι που θα βελτιωθείς.


Προσοχή στην «κατανάλωση»: Πέραν της γυμναστικής, σοβαρό λόγο για να φτιάξεις κορμί παίζει και η διατροφή. Επομένως ο δρόμος για να χτίσεις το σώμα που επιθυμείς πρέπει να είναι στρωμένος με σωστές τροφές. Μην κάνεις μόνο το λάθος και αναζητήσεις ουσίες που θα σε βοηθήσουν στον σκοπό σου με άλλο τρόπο πέραν του κανονικού. Τα στεροειδή ιδιαίτερα σε μεγάλες ηλικίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες επιπλοκές στην υγεία.


Υγιή λιπαρά: Όσο μεγαλώνουμε πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι όταν καταναλώνουμε λιπαρά πρέπει να είναι υγιεινά καθώς μας βοηθούν στην παραγωγή τεστοστερόνης και άλλων ορμονών για τους μύες. Με λίγα λόγια ξεκίνα να καταναλώνεις τροφές όπως αβοκάντο, καρύδια, ελιές ή αυγά και θα δεις τη διαφορά.


Όχι τόσο τρέξιμο: Το cardio είναι πολύ καλό για την υγεία και την καρδιά, ωστόσο είναι τροχοπέδη στην προσπάθειά σου να χτίσεις κορμί. Αυτό που θέλεις είναι να χτίσεις μύες και όχι να τους μικρύνεις. Επομένως κάνε το τρεξιματάκι σου, αλλά με ρέγουλα. Εκτός και αν πας για μαραθώνιο.


Συστηματική άσκηση: Άπαξ και καταφέρεις να βάλεις στο πρόγραμμα τη γυμναστική, τότε έχεις πετύχει διάνα. Πέραν του ότι θα σου βγαίνει μηχανικά και θα θες να πηγαίνεις, ο ίδιος ο οργανισμός θα ζητάει την άσκηση πράγμα που θα σε ωφελήσει πλήρως. Δεν λέμε πως πρέπει να γυμνάζεσαι κάθε μέρα αλλά σίγουρα 4-5 φορές τη βδομάδα θα σου κάνουν καλό.


Μην σε πάρει από κάτω: Σαν μεγαλύτερος που είσαι είναι αρκετά πιθανό να μην δεις αποτελέσματα το ίδιο γρήγορα, σε σχέση με τότε που ήσουν νέος. Μην πτοηθείς όμως, αν επιμείνεις θα δεις σύντομα αποτελέσματα.

RatPack.gr

Related

Break New 29264508645448977

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item