.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΛΑΧΟΘΑΝΑΣΗ: Η βοηθός φαρμακοποιού που είναι πυγμάχος!

Είναι 18 χρονών, σπουδάζει βοηθός φαρμακοποιού και συγχρόνως προπονείται ως πυγμάχος στην Παναχαϊκή. Η Κωνσταντίνα Βλαχοθανάση, πρωταθ...


Είναι 18 χρονών, σπουδάζει βοηθός φαρμακοποιού και συγχρόνως προπονείται ως πυγμάχος στην Παναχαϊκή. Η Κωνσταντίνα Βλαχοθανάση, πρωταθλήτρια πυγμαχίας στην κατηγορία της, έχει καταφέρει πολύ καλά να ασχολείται με δύο τελείως διαφορετικούς τομείς που όπως λέει «λατρεύει» εξίσου, και προσπαθεί να ανταποκριθεί ξεπερνώντας κάθε δυσκολία.

Στον «διπλό» δρόμο που επέλεξε, στέκεται δίπλα της ο αδελφός της και επίσης πρωταθλητής πυγμαχίας Στάθης Βλαχοθανάσης! Ο οποίος δηλώνει έτοιμος να τη στηρίξει και να την συμβουλεύσει. Η ίδια μας εξηγεί πως κατάφερε να ασχοληθεί με την πυγμαχία και να γίνεται ακόμα καλύτερη μέρα με τη μέρα αλλά και πως καταφέρνει να συνδυάζει την μεγάλη της αγάπη με το πιεστικό ωράριο των σπουδών της!

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την πυγμαχία και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε;

Με την πυγμαχία ξεκίνησα να ασχολούμαι στα 16 μου. Πάντα μου άρεσε η πυγμαχία όπως και περισσότερα μαχητικά αθλήματα και ήθελα σίγουρα να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Παράλληλα άκουγα συνέχεια τις καλές εντυπώσεις που άφηνε η συγκεκριμένη ομάδα και θέλησα να γίνω μέλος της.

Τι σημαίνει πυγμαχία για εσένα;

Πυγμαχία για εμένα σημαίνει να ξεφεύγεις τελείως από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Να αφοσιώνεσαι και να αφιερώνεσαι στις προπονήσεις καθώς σου δίνουν τις δυνατότητες να γίνεσαι καλύτερος τόσο αθλητικά όσο και ψυχικά.

Ποια είναι για σένα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια καλή πυγμάχος; 

Κατά την γνώμη μου τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει μια καλή πυγμάχος, καθώς το άθλημα είναι απαιτητικό, είναι εκρηκτικότητα, ταχύτητα και δύναμη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ανάλογη αντίπαλη στην κατηγορία της.

Σίγουρα έχουν υπάρξει αγώνες που έχασες. Πώς το αντιμετώπισες και τι είναι αυτό που σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις ύστερα από κάθε ήττα;

Στο ενεργητικό μου δεν έχω αρκετούς αγώνες ώστε να έχω υπάρξει ηττημένη. Έχουν υπάρξει όμως πολλές φορές όπου έχω παίξει σπαρινκ και δεν ήμουν ευχαριστημένη από την απόδοση μου, ωστόσο δεν το αφήνω να με καταβάλλει και συνεχίζω να προσπαθώ να βελτιώνομαι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο αδερφός σου, ο Στάθης, είναι κι αυτός πρωταθλητής πυγμαχίας της Παναχαϊκής. Το γεγονός αυτό σε βοηθάει περισσότερο ή σου δημιουργεί το αίσθημα της ευθύνης προσπαθώντας να είσαι αντάξια των προσδοκιών του;

Το γεγονός ότι ο αδελφός μου είναι πρωταθλητής πυγμαχίας της Παναχαϊκής με βοηθά αρκετά στο να εξελίσσομαι, να καταφέρνω αυτό που θέλω αλλά και να είμαι ικανοποιημένη μέσα από αυτό που θα έχω δώσει.

Aσχολείστε και οι δύο με το ίδιο άθλημα αλλά ο Στάθης έχει προφανώς περισσότερη εμπειρία από σένα. Σου δίνει συχνά συμβουλές ή είναι κατά κύριο λόγο αυστηρός μαζί σου;

Μπορώ να πω ότι ο Στάθης δεν είναι αυστηρός μαζί μου. Πεισμώνει τόσο όσο εγώ ώστε να με κάνει να φέρω τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά να είμαι και ευχαριστημένη από την απόδοση μου. Μου δίνει συμβουλές αρκετά συχνά, ακόμα και πριν τους αγώνες μου,. Πολλές φορές είναι αυτός που μου λέει να μην αγχώνομαι και αυτόματα κλείνουν οι διακόπτες του άγχους καθώς πιστεύει σε εμένα και το δείχνει.

Όλα αυτά τα χρόνια είναι σίγουρο ότι έχεις ακούσει πολλές συμβουλές. Ποια ήταν αυτή που υιοθέτησες και από ποιον προήλθε;

Μια συμβουλή που έχω κρατήσει στον νου μου είναι "Μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να σε αποτρέψει να κάνεις αυτό που αγαπάς". Αυτή η συμβουλή προήλθε από έναν άνθρωπο που εκτιμώ πολύ, τον δάσκαλο μου, Νίκο Πλέα.

Ο τίτλος «πρωταθλήτρια ελλάδας» στην κατηγορία του κρύβει από πίσω αμέτρητες ώρες προπονήσεων και αφοσίωσης. Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις σε ένα πιεστικό ωράριο τη σχολή βοηθού φαρμακοποιού;

Πιστεύω ότι όταν σου αρέσει κάτι και αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, πάντα θα βρίσκεις τον χρόνο γι' αυτό. Μ ‘αρέσει τόσο που βρίσκομαι σε μια τόσο δεμένη ομάδα-οικογένεια, όσο και το επάγγελμα που επέλεξα να σπουδάσω. Ωστόσο βοηθά πολύ το γεγονός ότι η σχολή είναι σχετικά κοντά στην Παναχαϊκή, οπότε όταν τελειώνω την σχολή πηγαίνω απευθείας για προπόνηση.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη χρονιά που ανοίγεται μπροστά σου;

Στόχοι μου για αυτή την χρονιά είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ, να αγωνιστώ και να προετοιμαστώ για το πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών.

Υπάρχει κάποιος που θα ήθελες να ευχαριστήσεις; Και για ποιο λόγο;

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δάσκαλό μου Νίκο Πλέα που μας δίνει δύναμη ψυχής τόσο αθλητικά όσο και για την συνέχεια της ζωής μας. Μας στηρίζει σε κάθε μας προσπάθεια για τα καλύτερα αποτελέσματα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την ομάδα μου, γιατί όλα τα παιδιά βοηθάμε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, με τον δικό του τρόπο ξεχωριστά.

dete.gr

Related

Break New 9176709942842225240

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item