.

Γιόγκα ή Πιλάτες; Τι να επιλέξεις ανάλογα με τον στόχο σου

Γιόγκα ή Πιλάτες; Σίγουρα είναι ένα δίλημμα που μπορεί να έχεις, ειδικά αν δεν έχεις ξανά γυμναστεί και θέλεις κάπως να ξεκινήσεις.   ...


Γιόγκα ή Πιλάτες; Σίγουρα είναι ένα δίλημμα που μπορεί να έχεις, ειδικά αν δεν έχεις ξανά γυμναστεί και θέλεις κάπως να ξεκινήσεις. 

Για γρήγορο και καλό αποτέλεσμα 

Πιλάτες

Με το Πιλάτες αποκτάς ευλυγισία, ευκαμψία και δυναμώνεις ακόμη και τις μυϊκές ομάδες που μπορείς να “εντοπίσεις” με δυσκολία με τα άλλα είδη άσκησης. Σου επιτρέπει επίσης να εστιάσεις περισσότερο στα προβληματικά σημεία και αν είσαι συνεπής, να διαπιστώσεις σημαντικά αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες επισημαίνει η Ευίτα Ηλιοπούλου, κινησιολόγος, master trainer της μεθόδου Πιλάτες και trainer του Gyrotonic.

Για να καις περισσότερες θερμίδες 

Ashtanga yoga

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλιατρικής έδειξαν πως σε μία συνεδρία Πιλάτες, μέσης έντασης και διάρκειας 30 λεπτών, καις περίπου 180 θερμίδες. Σε αντίστοιχη έκθεση από το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση συμπεραίνεται ότι με 50 λεπτά γιόγκα θα κάψεις περίπου 145 θερμίδες. Εάν όμως κάνεις ashtanga yoga, μπορείς να κάψεις περίπου 500 θερμίδες σε 60 λεπτά.

Για να μη βαρεθείς εύκολα 

Γιόγκα

Εάν βαριέσαι εύκολα, θα προτιμήσεις τη γιόγκα καθώς μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά είδη της. Εάν η hatha yoga είναι πολύ αργή για τα μέτρα σου, θα μπορούσες να δοκιμάσεις την πιο έντονη ashtanga. Εάν νιώθεις ανία στο στρώμα κατά τη διάρκεια του Πιλάτες, μπορείς να δοκιμάσεις μερικές συνεδρίες με τα μηχανήματα.

Για να σμιλέψεις τους μυς σου... ...ανάλογα με την περιοχή που θες να εστιάσεις

Εάν εστιάζεις στον κορμό σου, το Πιλάτες είναι το καλύτερο για σένα. Η γιόγκα όμως μπορεί να μεταμορφώσει, με τον καιρό, τόσο το επάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματός σου.

Για να φοβάσαι λιγότερο τους τραυματισμούς, αλλά και για αποκατάσταση από κάποιο τραυματισμό 

Πιλάτες

Η γιόγκα μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αν προηγουμένως δεν έχεις εξασφαλίσει την καθοδήγηση ενός καλού, πιστοποιημένου εκπαιδευτή.

  www.shape.gr

Related

Break New 7123784669353556991

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item