.

Πρόσκληση σε Ημερίδα για το Bullying

Παρατηρούμε εδώ και καιρό τα σημάδια βίας και τρομοκρατίας να αυξάνονται γύρω μας. Βλέπουμε κάθε μέρα καινούργια περιστατικά με ολέθριες...


Παρατηρούμε εδώ και καιρό τα σημάδια βίας και τρομοκρατίας να αυξάνονται γύρω μας. Βλέπουμε κάθε μέρα καινούργια περιστατικά με ολέθριες συνέπειες να οδηγούνται στις αίθουσες των δικαστηρίων, ζητώντας οι γονείς, μία θεία δίκη που θα τους δοθεί (εάν τους δοθεί) μετά από χρόνια ψυχικής και σωματικής κόπωσης.

Οργιζόμαστε με την ύπαρξη φόβου και τρόμου στα μάτια των παιδιών μας κάθε φορά που πηγαίνουν ή γυρίζουν από το σχολείο. Αναρωτιόμαστε με το βλέμμα ανασφάλειας και απορίας που διακρίνουμε καθημερινά στον κάθε γονέα για το εάν το παιδί του είναι θύμα ή θύτης bullying, για το πώς μπορεί να το αποτρέψει, για το τι μπορεί να κάνει.


Τόσες ερωτήσεις σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Παρά τις αλλεπάλληλες ομιλίες, ημερίδες, προγράμματα που διοργανώνονται ετησίως από το Υπουργείο Παιδείας και τους κρατικούς φορείς και οργανισμούς του το βλέμμα απορίας των γονέων και το βλέμμα φόβου των παιδιών συνεχίζει και υφίσταται. Το μέγα ερώτημα είναι «γιατί»;

Γι αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε την ενεργή συμμετοχή μας στην ουσιαστική ενημέρωση του κάθε πολίτη και των ομάδων που σχετίζονται άμεσα με αυτό (έφηβοι, νέοι, φοιτητές) με την διοργάνωση ΗΜΕΡΙΔΑΣ με τίτλο «Bullying: Αναγνωρίζω, Προσεγγίζω, Ακυρώνω τις μορφές του» που θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, από τις 5 – 9 μμ, στο Α’ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Δνση Αλεξιουπόλεως 27) και στην οποία καταξιωμένοι επιστήμονες (ο κάθε ένας στον τομέα του) θα προσπαθήσουν να φωτίσουν την αχίλλειο πτέρνα του μεγαθήριου που ταλανίζει μικρούς και μεγάλους.

Ψυχολόγοι – Παιδοψυχολόγοι, Δικηγόροι, Εκπαιδευτικοί, Δάσκαλοι πολεμικών τεχνών θα αναφερθούν και θα αναλύσουν διεξοδικώς και λεπτομερώς τους λόγους έξαρσης του φαινομένου, τις μορφές bullying, το προφίλ των θυμάτων και θυτών bullying, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής του. Καινοτομία της Ημερίδας, πάνω στην οποία δουλέψαμε πολύ και τα καταφέραμε, είναι η παρουσία μίας μητέρας – Αργυρουπολίτισσας που, μπροστά στο κοινό, θα ξεδιπλώσει την ψυχή της και τα βιώματα που αποκόμισε, βλέποντας το παιδί της να υποφέρει από τις συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού.

Σε μορφή διαλόγου αρχικά, θα συζητήσει με δύο Ψυχολόγους του πάνελ, για την εμπειρία της και για τον τρόπο που το αντιμετώπισε, έχοντας, τώρα πια, ένα υγιέστατο παιδί στην εφηβεία. Στη συνέχεια το κοινό θα μπορέσει να συμμετάσχει στη συζήτηση καλύπτοντας την όποια απορία του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όποιον το επιθυμεί. Το Πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στην σελίδα μας στο facebook λίαν συντόμως.

Πληροφορίες: 
Κουτσουλιέρη Κατερίνα (6974825526)
“ΗIKARIKWAI CLUB – ΕΛΛΗΝΟΪΑΠΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ” Κολοκοτρώνη 117, 16451 Αργυρούπολη
Τηλ: 6974825526
E mail: hikarikwaiclub@outlook.com
Fb: https://www.facebook.com/hikarikwaiclub

Related

Break New 8501057971860207055

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Διαφημισεις

Περιγραφή1

aaaaa

aaaaa

aaaaa

aaaaa

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Hellas
Google Translate
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch
Αρχική

Δημοφιλεις αναρτησεις

CommentsΟλα τα κείμενα που διαβάζετε, δημοσιεύονται και στα social media

item