.

Προϊόντα ολικής άλεσης: Ποιες θανατηφόρες παθήσεις προλαμβάνουν

Σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα δημητριακά, τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ολικής άλεσης είναι τα προϊό...


Σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα δημητριακά, τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ολικής άλεσης είναι τα προϊόντα για την παρασκευή των οποίων χρησιμοποιήθηκε αλεύρι από σπόρους που δεν απογυμνώθηκαν από τον φλοιό τους. Ο φλοιός των δημητριακών και των καρπών γενικότερα είναι πολύ πλούσιος σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Οι φυτικές ίνες έχουν πολύ σημαντικές επιδράσεις στην υγεία. Προλαμβάνουν την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου, μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού. Δείτε αναλυτικά στην πρόληψη ποιων παθήσεων συμβάλλει η τακτική κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης.


ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΟΦΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΣΕ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΙΩΝOΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ. ΑΝΑΛΥΣΗ 15 ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 120.000 ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΜΕΡΙΔΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΖΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΔΜΣ) ΚΑΙ ΛΙΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ.


ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 2: Ο ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗ. ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ.


ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ: ΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ, ΒΑΣΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΙΤΟΥ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ: ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ, ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.


ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΝΟΣΟΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ. ΔΕΚΑΕΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 17.424 ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ, ΕΙΧΑΝ 47% ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ.


ΠΡΟΩΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ: ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΡΟΩΡΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΙΔΑ 28 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ, ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ 5% ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ.

www.onmed.gr

Related

Break New 6872216540501902664

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

item